Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

NYHED i 2021

Som et nyt og spændende tiltag i firmaet tilbyder jeg nu to slags fysiske målinger med sensorer.

Den ene sættes på sadlen og måler hestens bevægelsesmønster under rytter.


Sadelsensoren måler, hvordan hesten reelt arbejder.


Herunder ifht symmetrien, asymmetrien i hesten, bæring, afskub, takten, hvor tungt hesten lander, overgange mv.


(Den kan ikke måle tølt og pas)


I efteråret 2020 fik en del af mine kunder tilbuddet om ridetest i forbindelse med behandlingen.


Dette for, at lære sensoren, at kende men i høj grad også for, at blive fortrolig med formidlingen af sensorens data.


At sammenholde data fra sensoren med de efterfølgende fund under behandlingen, har været en kæmpe øjenåbner!


Det har på dennne korte tid ledt til en stor palette af nye muligheder og fokuspunkter i hvert enkelt ekvipages videre træning.


Derfor er sadel-sensoren nu en implemiteret del under ridetesten inden hestens første behandling.


Den anden sensor består af to dele og måler her dit tøjletryk.

Her får vi en masse information om rytterbalancen og om dit tøjletryk er for stærkt eller assymetrisk ifht højre og venstre hånd mv.


Måling med sensor kan bestilles særskilt men du får klart mere ud af det i forbindelse med en behandling.


Her får du et 100% mere nuanceret indblik i hvorfor din hest arbejder som den gør og herefter, hvad næste kloge træk må være i din videre træning.

Sensorene måler alt det vi ikke kan se med det

blotte øje...


-og meget mere...

Christina Young

For optimal succes er behandlingsforløbet inddelt i 5 hovedopgaver:


DEL 1:

Hestens første besøg hos YoungHorse.dk foregår således:

Konsultation, hvor ekvipagen observeres og/eller filmes under opsadling, samt under en forkortet trænings-session eller longering.


Grunden til, at hesten filmes under longering eller under rytter er, at jeg efterfølgende også kan nærstudere større eller mindre detaljer, som kan have stor betydning for hestens fremtidige behandlingsplan.


Filmdelen af ekvipagen under let træning er særligt vigtig da hestens STØRSTE enkelt påvirkning kommer direkte fra rytteren.


Nogle ryttere kan blive lidt nervøse når der filmes men det går hurtigt over da jeg sørger for en hyggelig og rar stemning for alle,-uanset niveau og ridekundskaber.


For mig handler det ikke om, hvordan ekvipagen ser ud men 100% om hvordan hestens krop bliver påvirket og hvordan jeg så kan hjælpe ekvipagen godt videre med større succes i deres daglige træning.


Da jeg i sin tid indførte dette ride-film-tiltag har det med det samme givet stor bonus for rytter og hest. Der bliver sat fokus på detaljer som rytteren selv har mulighed for, at ændre med det samme.


Det kan f.eks være at blive mere bevidst om egen rytterskævhed, der ikke er blevet opdaget,- ej heller af ekvipagens træner. Jeg ser ofte dette uanset om rytter er landsholdsrytter eller fritidsrytter.


Det kan være ubalance i sadel som kun bliver rigtigt tydeligt når rytteren sidder i sadlen. Sadlen kan også være placeret forkert på hesten og som oftest ligges den for langt frem og derved laver stor ballade ned i forparten (låste skuldre mv).

Det kan være et hovedtøj/bid, der ikke er optimalt for hesten... osv osv.


Når vi får ændret selv de små "nemme" ting, så har vi allerede hjulpet hesten med, at få det markant bedre.


Ligeledes undgår vi lange behandlingsforløb, hvor der hele tiden sker uforklarlige tilbagefald pga negative påvirkninger som ellers hurtigt kunne være spottet.


Når hestens dagligdag ikke påvirkes negativt af ubalanceret udstyr og rytter vil hesten stødt og roligt blive et stærkere, smidige og sundere individ, der kan præstere sit bedste. Til stor glæde for alle og ikke mindst for ejers pengepung.DEL 2:

Oprettelse af detaljeret journal med alle hestens stamoplysninger.

Journalen indeholder blandt andet hestens livshistorie, nuværende træningsniveau, oplysninger om hvilke fagfolk, der dagligt er tilknyttet mv. Dertil tilføjes ganganalysen af hest, vurdering af sadel og rytterpåvirkning mv som er observeret under del 1.


DEL 3:

Selve behandlingen udføres.

CY-Teknikken er en behandlingsform, der løsgøre muskler, bindevæv, led og skelet. Fokus er, at få alle kropsdele til at arbejde sammen igen så skader samt tilbagefald undgås og hestens krop bliver afbalanceret og stabil.


Under behandlingen noteres, der løbende i journalen således, at jeg får alle detaljer med ifht de fund jeg gør undervejs.


DEL 4:

Samtale og vejledning omkring det videre behandlingsforløb og hvilke tiltag ejer selv skal få bragt i orden.

Eksempelvis tandtjek, sadeltjek mv og tiltag ifht den videre træning.


Forudsætningerne for, at komme godt i mål med behandlings-processen er, at vi - du og jeg,- samarbejder efter et fælles ønske om et godt stabilt resultat.


DEL 5:

Efter hest og rytter har forladt YoungHorse matriklen vil jeg gennemgå video og foto-materialet samt nedskrive alle detaljer i journalen. Video og foto-materiale samt journal sendes efterfølgende til ejer.Ring eller skriv, hvis du er i tvivl om forløbet eller f.eks har en skadet hest, som af gode grunde ikke kan ridetestes mv. Jeg behandler også føl, plage og ungheste.

Her får jeg skræddersyet en løsning som passer din hest og den livssituation.

0