Har du en hest som fra den ene dag til den anden ikke vil “gå til ridning”…? Så spids øre! Brug et øjeblik på, at se tilbage i tiden…. Sådan ca 2-4 uger fra din hest siger, ‘nej tak’… Er der sket noget med din hest?

Er den styrtet, snublet, gledet, blevet sparket, fået uforklarlige skrammer på kroppen eller andet traume? Hvis ja, så har du svaret for hvorfor din hest pludseligt siger fra… Det der helt fysiologisk er sket er, at når kroppen får et slag eller vrid vil hestens krop automatisk sende forstærkning ned til det traumatiserede område. Forstærkningen kommer i form, af et tykkere lag bindevæv. Processen går igang straks efter traumet er opstået og hen over de næste 2-4 uger bygges bindevævs-laget op.

Det er super smart da hesten krop hermed danner et ekstra beskyttende skjold. Men SAMTIDIG bliver området mere stift og ufleksibelt. Og det er netop DERFOR din hest pludselig ikke kan udøve bestemte øvelser mv. da området simpelthen ikke tillader almindelig bevægelse… Det kan desværre ikke trænes væk… Forsøger du dette så vil hesten blot aflaste ved, at lægge vægten over på andre muskel og bindevævsgrupper… Det skal løsnes op manuelt…

Jeg har hjulpet mange heste igennem årene efter pludselige traumer. De fleste kommer sig efter to behandlinger og kan herefter fortsætte deres træning. Behandlingsintervallet er med ca 5-7 dages mellemrum. Super effektivt når du følger de enkelte anvisninger om hvile, foldtid og evt skridtarbejde for hånd imellem behandlingerne.

De bedste hilsner fra Christina Young